Dyskonty idą za potrzebami klienta, coraz bardziej w stronę eko, wege, wega. Dziś kilka ciekawostek ostatnio upolowanych, miłych dla podniebienia.
Makarony bezglutenowe Veggie od Natura Food – w wersji z cieciorki, czerwonej soczewicy i grochu. Fajna alternatywa dla tradycyjnego makaronu. I w końcu coś bezglutenowego, co nie jest z kukurydzy.
Wyprobowałam 2 pierwsze. Spaghetti z ciecierzycy świetny, smaczny, lekkostrawny, elastyczny- zachowuje kształt. Świderki z czerwonej soczewicy też smaczne,vchoć lekko “mączniste” i trzeba uważać, by się za długo nie gotowały, bo zaczynają się rozpadać…
Waga 250g, cena 4,99PLN.
Hummus goBio – pyszniutki, dobry skład, bez cukru, konserwantów i wzmacniaczy smaków. Polecam, gdy nie masz czasu zrobić swojego
160g – 4,99PLN
Tofu Natura Food – wróciło do Biedronki, nie próbowałam tym razem, cena ok. 3PLN, jesli dobrze pamiętam.
txt/fot. Marija