Pyszne mandalowe ciasta z surowych, wegańskich składników to kolejny dowód na to, że może być rozkosznie, zdrowo i pięknie. Stephen McCarty, wegański szef kuchni z Los Angeles może być wspaniałą inspiracją do kulinarnych eksperymentów.
Stephen to prawdziwy artysta sztuki kulinarnej. Jego ciasta tworzone są wyłącznie z surowych, naturalnych składników. W swych kompozycjach wykorzystuje orzechy, mleko kokosowe, banany, jagody acai, kakao i wiele innych zdrowych składników. Wszystkie barwniki są w 100% naturalne i wegańskie.
Tworzy jako: Sukhavati Raw Desserts (Sukhavati surowe desery). Sukhavati oznacza w hindi “szczęśliwy“. Jego mandale odwołują się do piękna i ulotności buddyjskich mandali. Tradycyjne mandale tworzone z barwionego piasku, usypywane są często przez wiele tygodni, a unicestwia je jeden podmuch… Podobną ulotność mają niesamowite torty – znikają błyskawicznie:)
txt. MariMar
inspiracja i fot. za: bimba.info & beautifuldecay.com & Instagram
Więcej pyszności na: https://www.instagram.com/stephenmccarty/