Od dawna interesuję się zdrowym odżywianiem, a także tematami rozwoju osobistego i kreowania własnej rzeczywistości… Tym bardziej książka Fritza-Alberta Poppa przykuła moją uwagę. Czy produkt spożywczy i pokarm to to samo? Co nas tak naprawdę odżywia? Czy szczęśliwa kura znosi lepsze jajka od nieszczęśliwej? Książka Poppa odpowiada na wiele nurtujących pytań. W intrygujący sposób łączy fizykę kwantową z… teorią żywienia.
Jeśli kiedyś zastanawiałeś się czym różni się jedzenie “śmieciowe” od “pełnowartościowego”. Czy liczą się kalorie czy uczucie włożone w proces gotowania? Czy lepsze są warzywa z przydomowego ogródka czy masowo uprawiane na “wacie”? To jest to książka dla Ciebie:)
Co ciekawe nie są to rozważania czysto filozoficzne, lecz poparte wieloletnimi badaniami.
Człowiek nie jet maszyną, lecz skomplikowanym tworem. By funkcjonować potrzebuje subtelnej energii… Jakiej?
Popp, pionier biofotoniki, twierdzi, że żywność to przede wszystkim informacja. Informacja i światło (energia świetlna). Jego badania wskazują jak obniżenia jakości żywności wpływa na zmianę jej energii świetlnej. Żywność “wyjałowiona” nie odżywia i mimo pełnego żołądka jesteśmy wciąż nienasyceni…
W książce znajdziesz wiele ciekawych informacji i wskazówek. Pamietaj jednak. Nie ma jednego idealnego przepisu dla każdego;)
Dowiedz się jak odkryć co z Tobą “rezonuje”, jak zdrowo zaspokoić apetyt i odżywić ciało zapewniając sobie zdrowie i witalność….
Przekaz jedzenia czyli co nas odżywia? (okładka miękka)
Autor: Popp Fritz-Albert
Wydawnictwo: Virgo 2010
txt/fot. MariMar
Odsyłam również do ciekawej recenzji i dogłębnej analizy Pepsieliot.