Gdy bierzesz go do ust – czas zatrzymuje się a po szyi przechodzi miły dreszcz… Marcepan w wersji kuleczkowej, wegański, bez chemii.
Składniki:
- migdały 200g
- 2 łyżeczki masła kokosowego
- łyżka miodu
- łyżeczka cynamonu
- łyżka soku z cytryny
- ciut wody
Obieramy migdały – w wersji raw, lepiej by postały 24h w wodzie; gdy mamy nagły napad apetytu możemy posłużyć się jednak gorącą wodą, by skórka szybko zeszła. Migdały i resztę składników umieszczamy w blenderze 9ulubiona przystawka do mielenia orzechów) i miksujemy aż do uzyskania satysfakcjonującej gładkości. Gdy jest zbyt gęsta można dodać trochę więcej wody, trzeba jednak uważać, by masa została zwarta i się nie rozciapciała…
Z masy lepimy kuleczki i zjadamy…
txt/fot. MariMar
iki
mini błędy literówki są i chodzi o to żeby zalać wodą na 24 h, tak? pozdro
Eco Zen
Dziękuje za korektę! Już poprawiłam moczymy we wodzie