Sałatka to idealny pomysł na lekką kolację. Dziś przyjemna i smakowita kompozycja kilkuletniej szefowej kuchni a więc danie przedszkolak-friendly;)
Składniki:
- 8 czarnych oliwek bez pestek
- 4 suszone pomidory
- 1/3 papryki pomarańczowej
- 1/3 papryki zielonej
- 1/3 papryki czerwonej
- 1 ząbek czosnku
- 2 mandarynki
- 50g sera koziego dojrzewającego (1/2 opakowania Ser Kozi Dojrzewający Smaki Świata z Biedronki lub inny)
- 2 małe sałaty rzymskie
- kilka listków świeżej kolendry
- olej lniany
- odrobina soku z cytryny
- kilka kropli mleka ryżowego
Oliwki, pomidory, czosnek, mandarynki, ser kozi kroimy drobno i umieszczamy w misce. Dodajemy olej lniany, sok z cytryny, ciut mleka ryżowego i kolendrę. Mieszamy. Kroimy sałatę rzymską, dodajemy i mieszamy. Gotowe
Zapraszam do komponowania własnych zestawów w zależności od fantazji i zawartości lodówki
txt/fot. Marija