21 Komentarzy

  1. aneks

    To moj pierwszy olej kokosowy,nie powinnam oczekiwac zadnego zapachu w koncu jest informacja-bezzapachowy…ale jednak gdyby delikatnie poczuc moznabylo kokos..hmm
    Co do nowosci olej rzepakowy z chilli- jest tak ostry,ze niestety zabija smak..:/ lubie robic dania z ostra nutka..ale kilka kropel za duzo i w daniu nic nie czuc poza ostroscia chilli.

    • grzp

      niestety dla mnie jest to najgorszy w smaku olej lniany, jaki w życiu jadłam,
      cenowo OK – ale w przypadku oleju lnianego oszczędność wiąże się z podłym smakiem :(

  2. Gosia

    Noo,te nierafinowane w smaku bardzo się różnią od tych rafinowanych bezzapachowych….Nie ma porównania…No i ten rafinowany jest bezwartościowy,mogę go użyć do natłuszczania pięt. Więc nie wiem co miałoby być w nim zdrowego i po co go włączać dozdrowejdiety.

    • Eco Zen

      Na chleb też używam nierafinowanego, przy smażeniu z tego co się orientuję i tak nierafinowany się rafinuje (dr Zięba), więc tak wychodzi taniej… A kokosowy i tak ma dobre wlaściwości, na pewno lepszy niż rzepak…

    • Gosia

      Taak,sprawdź od razu gdzie rosną w Polsce pistacje z Biedronki,których kod zaczyna się na 590 :)
      A tak serio,kod kreskowy jest kodem dystrybutora. Ktoś ściąga w beczkach olej kokosowy z Filipin i rozlewa go w Polsce.Jego kod będzie 59.Ale jeśli sprowadza już w małych słoiczkach i dolepia tylko etykietę,od będzie inny.
      Dla przykładu,firma ekologiczna BioPlanet,wszystkie ich produkty mają kod kreskowy zaczynający się 59. Nawet Komosa,dakyle i figi,bo oni to u nas przepakowują.

      • Justyna

        Ciekwa jestem, gdzie jest na nim napisane, że jest raafinowany (lub nierafinowany). Ja takiej informacji na etykiecie nie znalazłam. Ten olej moim zdaniem jest tragiczny – coś jak wyrób czekoladopodony czy sztuczny miód.

        • Eco Zen

          Na etykiecie po lewej stronie jest napis” Składniki: 100% olej kokosowy rafinowany
          Bardziej do pieczenia lub ciastek, do smarowania lepiej zimnotłoczony dobrej jakości :)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *