9 Komentarzy

  1. AR

    Czy wie pani może ile użyć cukru w sokowniku? A może nastawić same owoce a po zlaniu doprawić cukrem do smaku? Chce w tym roku zrobić sok bo mam dużo owoców i chciałabym go zrobić w sokowniku. Proszę o odpowiedź :)

    • Eco Zen

      Gdy robiłam soki w sokowniku dosładzałam po zlaniu. Złota zasada im mniej cukru tym lepiej ;) Ja używam brązowy, można też dosłodzić miodem. Głównie chodzi tu o “konserwację”. Najlepiej spróbować po dosłodzeniu czy jest ok.
      pozdrawiam serdecznie!

  2. Ewa

    Właśnie zabieram się za “przerabianie”zbioru, i liczyłam na podpowiedź o sokowniku :D Chyba po prostu lekko zgniotę owoce i do urządzenia…. Jak popsuję, to jest jeszcze czas na zebranie ostatnich owoców ;0

  3. Bardzo dziękuję za ten wpis, o tej porze roku zwykle zbieramy z mamą czarny bez na sok, ale teraz zainteresujemy się również czeremchą… dobrze, że wszystkie potrzebne informacje dostałam za jednym razem – nie mam potrzeby szukania zdjęć, opisu smaku itp. – zadbano o wszystko :) pozdrawiam i polecam czarny bez…

Odpowiedz na „karolinaAnuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *